Acties

Spreuk van de maand april 2021.

Je kunt niet meer worden dan jezelf. Je kunt wel meer jezelf worden.

Hoe zie jij jezelf? Welk persoon wil jij zijn of worden en hoe doe je dat? Jij bent uniek en jouw unieke levenspad is nog nooit door iemand anders betreden. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe gelukkiger je bent.

Spreuk van de maand maart 2021.

De kleine dingen zullen het blijven doen.

Die uitgestoken hand die je niet had verwacht. Dat kleine bosje bloemen precies op het juiste moment. Of die onverwachte brief als je alleen of eenzaam bent. Al deze kleine dingen geven je leven kleur, er is ineens weer een beetje zon.

Spreuk van de maand februari 2021.

Wat er ook gebeurt in je leven, wees aardig voor anderen.

Aardig zijn voor de mensen om je heen is een mooie manier om te leven én iets moois achter te laten. We oordelen vaak te snel over anderen, zonder echt te weten wie de ander is en waarom hij of zij doet zoals hij of zij doet. Een beetje meer liefde kan zeker in de wereld zoals ‘ie nu is, geen kwaad.

Spreuk van de maand januari 2021.

Vasthouden en loslaten omarmen ieder hun eigenwaarde.

Het leven is een balans tussen vasthouden en loslaten. De een kan niet zonder het andere. Het is belangrijk om de balans te vinden. Probeer in het nieuwe jaar vast te houden aan het goede en los te laten wat niet goed voelt.

Spreuk van de maand december 2020.

Een goed begin is prachtig, een goed einde maakt het compleet.

Ieder jaar beginnen met goede voornemens is prachtig, maar proberen het echt vol te houden tot het einde is een moeilijker opgave. Als je aan het einde van het jaar de balans opmaakt en kunt terugkijken op een waardevol jaar, dan heb je het goed gedaan.   

Spreuk van de maand november 2020.

De ideale mantelzorger, je kunt hem zomaar plotseling zijn.

10 november is de Dag van de Mantelzorger. Een dag waarop we stilstaan bij mensen die met aandacht, tijd en liefde zorgen voor een naaste. Mantelzorger wordt je vaak niet bewust, maar overkomt je. Daarom een oprechte waardering voor deze mensen.   

Spreuk van de maand oktober 2020.

Aan het einde van je leven draait het niet om wat je hebt gekocht, maar om wat je hebt gedeeld.

Een les die veel mensen aan het einde van hun leven met hun dierbaren delen.     Liefde, vriendschap, er zijn voor elkaar, dat is onbetaalbaar en blijft voor altijd.   

Spreuk van de maand september 2020.

‘Overal over vallen’ vormt een vervelende struikelblok.

Zorgen maken, beren op de weg zien en je druk maken om dingen. Sta jij bekent als iemand die van alles een punt maakt? Iedereen maakt zich wel eens druk om iets, maar als dat echt omslaat in negativiteit, is het tijd om daar wat aan te doen.        

Spreuk van de maand juli 2020.

Wie gelukkig wil zijn, moet zijn kleine gebreken kunnen accepteren.

Als je ook tegenslag of veranderingen kunt accepteren, dan pas zul je echt gelukkig zijn. Als er niets mag mislukken, is er vaak ook geen ruimte voor nieuwe inzichten.                Heb dus vertrouwen in jezelf.              

Spreuk van de maand juni 2020.

Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Als je iets fouts ziet, bied dan je hulp aan.

Deze levensles is afkomstig van oud-president en antiapartheidsstrijder, Nelson Mandela. Hiermee getuigt hij van zijn positiviteit en wil hij zeggen dat het te allen tijde belangrijk is om op elkaar te bouwen, te steunen en elkaar te helpen.                       

Spreuk van de maand mei 2020.

Er is niets belangrijker                       in de wereld dan vrijheid.

Deze maand vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Dat doen we in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid te delen met mensen die dat niet mogen ervaren. En in het besef dat we vrijheid door willen geven aan nieuwe generaties. 

Spreuk van de maand april 2020.

Geluk is de kunst een boeket te maken met de bloemen waar je bij kunt.

Probeer gelukkig te zijn met je eigen mogelijkheden én beperkingen. Levenskunst is als je iets moois maakt met wat jou gegeven is. 

Spreuk van de maand maart 2020.

Je kunt niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.

Soms wordt je lam geslagen door alle nood en weet je niet waar je moet beginnen. Maar als iedereen iets doet, bereik je zoveel. Al is het maar één glimlach waar je voor kunt zorgen, één persoon die je kunt troosten, maar één iemand die je kunt helpen. Samen maken we er meer van. 

Spreuk van de maand februari 2020.

Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven, is oprechte aandacht.

Kijk eens echt om naar je medemens. Mensen die in moeilijkheden zitten ervaren vaak een enorm stuk eenzaamheid en voelen zich onbegrepen. Een vriendelijk woord en oprechte aandacht kunnen het verschil maken. 

Spreuk van de maand januari 2020.

Je mag elke dag opnieuw beginnen.

Het geeft niet als het een dag tegen zit, met jezelf, met je familie of goede vrienden, met werk of studie. Er komt altijd weer een nieuwe dag. Daar kun je -vol goede moed-  wel weer een mooie dag van maken.