Acties

Spreuk van de maand mei 2020.

Er is niets belangrijker                       in de wereld dan vrijheid.

Deze maand vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Dat doen we in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid te delen met mensen die dat niet mogen ervaren. En in het besef dat we vrijheid door willen geven aan nieuwe generaties. 

Spreuk van de maand april 2020.

Geluk is de kunst een boeket te maken met de bloemen waar je bij kunt.

Probeer gelukkig te zijn met je eigen mogelijkheden én beperkingen. Levenskunst is als je iets moois maakt met wat jou gegeven is. 

Spreuk van de maand maart 2020.

Je kunt niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.

Soms wordt je lam geslagen door alle nood en weet je niet waar je moet beginnen. Maar als iedereen iets doet, bereik je zoveel. Al is het maar één glimlach waar je voor kunt zorgen, één persoon die je kunt troosten, maar één iemand die je kunt helpen. Samen maken we er meer van. 

Spreuk van de maand februari 2020.

Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven, is oprechte aandacht.

Kijk eens echt om naar je medemens. Mensen die in moeilijkheden zitten ervaren vaak een enorm stuk eenzaamheid en voelen zich onbegrepen. Een vriendelijk woord en oprechte aandacht kunnen het verschil maken. 

Spreuk van de maand januari 2020.

Je mag elke dag opnieuw beginnen.

Het geeft niet als het een dag tegen zit, met jezelf, met je familie of goede vrienden, met werk of studie. Er komt altijd weer een nieuwe dag. Daar kun je -vol goede moed-  wel weer een mooie dag van maken.